365id Scanner

Verifiera id-handlingar i realtid

Bakgrund

Historisk kan man hävda att id-skanners är stora, klumpiga och dyra maskiner som kräver ett it-projekt för att starta och månader av underhåll varje år för företag eller instanser som funderar att använda dem.

Med denna bakgrund bildades 365id och 365id Scannern. Med banbrytande teknologi, både i själva hanteringen, man behöver endast internet och ström, skanningsförfarandet, verifikationen och  infrastrukturen så har 365id revolutionerat id-säkerhetsbranschen.

Skärmavbild 2020 06 06 kl. 12.37.25

Hur fungerar det?

Traditionella id-skanners låter en lokal dator hantera programvaran för identifiering, verifiering och hanteringen av de bilder id-skannern tar. 365id gick en annan väg och gjorde tjänsten molnbaserad, där skannern agerar som en avancerad kamera, som tar en vanlig vitbild, en infraröd och en ultraviolett bild.Dessa krypteras och skickas därefter till våra servrar.

Väl mottagna i molnet packas bilderna upp och identifieras vitbilden. Med hjälp av UV- och IR-bilderna kontrolleras säkerhetsdetaljerna vilket avgör om dokumentet är äkta eller falskt.

All textinformation läses ut från dokumentet, t.ex. namn och utgångsdatum, och all information är tillgänglig via vårt API eller USB-kabel för vidare användning.

Läs mer om detta.

process beskrivning ikon

Hur fungerar det?

Ett svar skickas tillbaka till 365id Scannern med ett resultat baserat på de olika bilderna och utgångsdatum.

  • Grön gubbe, verifierad ok
  • Gul gubbe, okänt kort eller för få säkerhetsdetaljer
  • Röd gubbe, ogiltig
365id scanner

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill ha en gratis demo eller har frågor om våra lösningar. En ansvarig säljare kommer att kontakta dig så fort hen kan. 

365id document holder
365id document holder

365id Document Holder

365id Scannern är utformad för att skanna pass, id-kort och körkort. Vissa dokument är dock inte kompatibla med dessa dokumenttyper på grund av material eller storlek. Vår dokumenthållare eliminerar problemet genom att fungera som en adapter för dessa dokument och ni kan ha samma kundprocess för ”Mid-Size” dokument.

Vissa mellanstora dokument kan ge ”grönt” eller ”rött” resultat, men de flesta dokument som du skannar med dokumenthållaren ger ”gult” resultat. Om du har valt lagring av skannade dokument sparas kopior som du kan ladda ner vid behov.

Kontakta oss direkt för att veta mer eller beställa

Många användningsområden

Att föra över kunduppgifter från skannade id-handlingar i 365id Scanners till ett affärssystem är en viktig faktor för flera aktörer, kombinerat med äkthetsverifiering och möjlighet att lagra bilder från skanning. Bank och finansinstitut behöver kontrollera att pengar hanteras till rätt person, biluthyrare och försäljare behöver veta att körkortet är äkta, i en butik vill man veta att avbetalningsplanen eller krediten är kopplad till rätt person. Paketutlämnare behöver veta att rätt person hämtar varor osv.

Egenskaper
  • Behöver endast internet och ström
  • Skannar pass, körkort och id-kort
  • Kontrollerar äkthet och utgångsdatum
  • Bild på skannade dokument kan sparas för senare användning
  • Möjlighet att skicka informationen från id-handlingarna via API eller USB
  • Låg och överskådlig månadskostnad oavsett antal skanningar
Scroll to Top