Hur förhindrar man
id-bedrägerier?

Hur upptäcker vi falska id-handlingar och förhindrar bedrägerier?

ID-bedrägeri har blivit den tredje största kriminella industrin i världen och kostar den globala ekonomin miljarder dollar varje år. Den senaste explosionen av registreringstjänster online har gjort att företag måste vara extra vaksamma i sina kunders ombordstigningsprocesser.

Det är inte bara enkla förfalskningar för att komma över några småsummor som rapporteras, utan det brukar vara betydligt större än och mer avancerade användningsområden för dessa bedrägerier, några exempel:

 1. Stanna och uppehållas sig i ett land olagligt
 2. Arbeta under falsk identitet
 3. Fly undan ett gripande eller efterlysning
 4. Att stjäla någons identitet i vinstsyfte
  • Skapa ett Bank-id
  • Beställa varor eller tjänster
 5. Skapa en falsk online identitet för att få tillgång till bolag och konto

Bakgrund

De länder, myndigheter och organisationer som utfärdar identitetshandlingar har alltid använt en rad olika säkerhetstekniker för att bekämpa identitetsbedrägerier. Det handlar om vilken typ av papper de trycks på, olika sorts bläck som ter sig annorlunda i olika ljus och miljöer, ultravioletta tecken och mycket mer. Bedragarna utvecklar mer sofistikerade tekniker och företag måste vara vaksamma och skydda sig mot dessa.

Skarmavbild 2020 09 29 kl. 16.22.40
365 id Manual Scanner Rod 0018 2 Redigera 1

Ledande utveckling

Det är helt nödvändigt att integrera produkter, rutiner och tjänster för att bekämpa och stoppa dessa bedrägeriförsök. 365id har under många år varit ledande inom id-verifiering genom vårt molnbaserade system. Vår id-säkerhetstjänst är ett effektivt sätt att identifiera och verifiera id-handlingar genom en rad olika kontroller.

365id kan upptäcka en falskt id-handling i realtid med marknadens smidigaste och kostnadseffektivaste lösning.

Checklista för att stoppa id-bedrägerier

 1. Be om identitetshandling
 2. Bedöm personen, hur upplevs vederbörande? Stressad? Otålig? Fumlandes?
 3. Titta på kundens ansikte jämför sedan med id-handlingen
 4. Skanna handlingen i 365id Scannern och vänta på resultat
  • Vid grönt gå vidare
  • Vid rött be om en annan handling
 5. Avsluta ärendet

Som ni märket räcker det inte endast att titta på personen och handlingen eller endast stoppa i id-handlingen i skannern. Faktum är att id-handlingen kan vara stulen, och därmed en äkta handling, men personen som använder den är inte rätt. Fallgroparna är flera.

KYC-processen (Känn din kund), som består av att veta vem din kund är och vem du pratar med, måste nu på ett så smidigt och enkelt sätt integreras i kundresan. En automatiserad id-verifieringstjänst förbättrar din kundrelation och gör processen både trygg och säker, för alla parter.

Den gemensamma grundfaktorn är dokumentverifiering och id-kontroll med hjälp av de tjänster 365id levererar.

Scroll to Top